Interese Ascunse

de iun. 7, 2021Uncategorized @ro

Interese ascunse împotriva Ecoburn

Societatea ECO BURN S.R.L. susține din poziția de persoană păgubită că există posibilitatea ca incendiul pornit în noapte zilei de 2.06.2021 să nu fi fost întâmplător, existând de mai mult timp suspiciunea că s-ar dori preluarea activității sau închiderea companiei care
asigură un circuit legal și controlat al deșeurilor. Cauzele incendiului provocat la începutul acestei săptămâni urmează a fi identificate
de organele abilitate. Cu toate acestea nu sunt de ignorat evenimentele anterioare acestui incendiu, dar și contextul în care s-au petrecut. Astfel, anterior acestui eveniment un incendiu a mai avut loc în incinta spațiului aflat în folosința subscrisei, însă în exteriorul halei, în data de 7.04.2021. Incendiul a avut loc la scurt timp după ce societatea și-a reluat parțial activitatea și demarase negocierile în vederea încheierii unor noi contracte cu societatea administrator de parc industrial. Acest al doilea incendiu s-a petrecut chiar cu o zi înainte de semnarea contractului negociat între părți, acest eveniment fiind astfel amânat.
Organele abilitate au în vedere ipoteza în care persoana ce a pătruns neautorizat în locație a avut intenția de a incendia spațiul, fără însă a mai reuși să părăsească spațiul. Această ipoteză nu este deloc de neglijat având în vedere că este al doilea incendiu ce
are loc pe timp de noapte, în ambele situații condițiile meteorologice neputând duce la pornirea unui incendiu prin autoaprindere, în momente în care ECO BURN S.R.L. urma a încheia noi acorduri pentru spațiu cu societatea administrator Brazi Industrial Parc S.A.

Interese ascunse de a închide unul din puținele

incineratoare de deșeuri din România?

Camerele de supraveghere și alarmele nu erau funcționale din cauza sistării furnizării de utilități de către Brazi Industrial Parc S.A.
De la finalul lunii ianuarie 2021 când utilitățile au fost sistate afirmându-se că nu mai există temei legal pentru furnizare, operând o așa-zisă reziliere din partea societății administrator, societatea ECO BURN S.R.L. face demersuri pentru soluționarea amiabilă a diferendelor, ce nu au fost finalizate nici până la data prezentului.
Societatea a depus sesizări și memorii la toate instituțiile abilitate, însă acestea din urmă au înțeles să rămâne pasive, afirmând printre altele că nu au competență a soluționa conflictele iscate între două societăți comerciale.

Cine are de câștigat în urma acestui incident?

În final trebuie menționat faptul că societatea ECO BURN S.R.L. nu a fost niciodată amendată pentru poluarea mediului, ci din motive organizatorice sau administrative. Societatea ECO BURN S.R.L. are ca obiect principal de activitate incinerarea de deșeuri periculoase și nepericuloase, deservind un număr important de persoane juridice, printre care și spitale.
Sesizările de poluare cu privire la subscrisa au fost verificare de către organele abilitate, concluzionându-se că societatea nu poluează mediul. Societatea a făcut în cursul anului 2020 obiectul a aproximativ 20 de controale ale Gărzii de Mediu, anterior anului respectiv activitatea de control nefiind la fel de frecventă.
Controalele au fost demarate ca urmare a mai multor sesizări înregistrare în cursul anului, iar nu a modalității în care societatea își desfășura activitatea. Ideea închiderii unui incinerator din România, în condițiile în care există deja un deficit de prestatori de astfel de servicii, nu ar trebui să fie ignorată de autoritățile din România.
Societatea dispune de cea mai modernă instalație din România, fiind monitorizată 7/24, fiind benefică datorită faptului că deșeurile cu un risc ridicat de contaminare sunt distruse cu celeritate, în condiții controlate și de maximă siguranță.
Cu toate acestea, începând cu anul 2020, societatea este supusă unor presiuni nejustificate care sunt cel mai probabil solicitate de persoane cu interese ilicite, ce doresc eliminarea concurenței legale, pentru o gestionare frauduloasă a deșeurilor periculoase și
medicale, ce ajung pierdute, arse necontrolat, singurul scop fiind dobândirea unui profit mare, ignorând protecția mediului și a populației.
Ne exprimăm speranță că organele abilitate vor acționa în urma problemelor semnalate și nu vor rămâne pasive precum în ultimele 6 luni în care au fost transmise memorii și sesizări către toate instituțiile competente.