COVID-19 si Serviciile de neutralizare deseuri periculoase

Pandemia COVID-19 a pus intr-o lumina mai puternica necesitatea de a gestiona corect, sigur, eficient si corespunzator deseurile medicale periculoase. Clinicile, spitalele si centrele de ingrijire a pacientilor infectati cu COVID-19, din Romania dar si de pe toata Planeta, au fost nevoite sa se gandeasca serios la o solutie tehnica actuala si sigura pentru eliminarea deseurilor rezultate in urma proceselor de diagnostic si tratament.

 

Neutralizare deseuri medicale periculoase

In contextul pandemic COVID-19, incinerarea deseurilor medicale periculoase a capatat o importanta si mai mare.

Ca in cazul tuturor virusurilor, abordarea sugerata este de eliminare a deseurilor infectate cu COVID-19, prin ardere la temperaturi foarte mari, in conditii tehnice speciale, prin proceduri actuale si cu ajutorul unor masinarii dedicate.

De-a lungul istoriei, incinerarea a fost una din cele mai usoare si eficiente modalitati de eliminare a deseurilor infectate.

 

Cum a inceput Coronavirusul?

Un nou coronavirus denumit SARS-CoV-2 s-a raspandit intr-un timp extrem de rapid pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Primele cazuri au fost raportate in Wuhan, China, iar apoi virusul s-a extins si a afectat aproape fiecare tara de pe Glob.

Imediat dupa aparitia COVID-19, firmele certificate in neutralizarea deseurilor medicale periculoase prin incinerare au devenit mai active si au colaborat cu spitale si clinici pentru eliminarea articolelor folosite si infectate cu COVID-19: manusi, masti, seringi, ace, combinezoane etc. Folosirea incineratoarelor pentru exterminarea deseurilor medicale infectate nu a avut loc in premiera in momentul declansarii COVID-19. Incineratoare profesionale pentru arderea deseurilor infectate au fost folosite si in lupta internationala impotriva altor focare de virus cum ar fi Ebola si SARS, Febra dengue, gripa aviara, H1N1, gripa porcina, virusul MERS-Cov SARS etc.

Dupa cum afirma Forumul Economic Mondial: “Bolile infectioase, care reprezinta una din principalele cauze de deces la nivel mondial, nu se limiteaza la granitele nationale.” Ele se pot raspandi rapid si pot pune in pericol sanatatea sociala si economica, precum si bunastarea umana.

 

Neutralizare deseuri: Cum poate biosecuritatea sa ajute la prevenirea Covid-19?

Asa cum realitatea a demonstrat, raspandirea prin contactul uman a crescut de la focar la epidemie si apoi a ajuns la proportiile unei pandemii. In primele zile de la aparitia virusului, echipamentele medicale cum ar fi PPE, bandajele, asternuturile si obiectele ascutite, au fost lasate la intamplare pe strazi, ceea ce a permis virusului sa ramana in zona locala si sa se raspandeasca mai mult.

Specialistii in servicii neutralizare deseuri medicale periculoase au subliniat faptul ca gestionarea deficitara a deseurilor medicale a fost unul din factorii cheie in raspandirea rapida a virusurilor anterioare. Gropile de ardere deschise, depozitarea deseurilor uzate si infectate, eliminarea lor necorespunzatoare – au fost toate modalitati primitive si periculoase folosite pentru gestionarea deseurilor medicale. Populatia sanatoasa a fost expusa la astfel de gunoaie nocive.

Din fericire, azi masinariile uriase utilizate industrial pentru incinerarea deseurilor medicale periculoase sunt de mare ajutor in prevenirea si stoparea raspandirii virusurior si bolilor de orice natura. Pentru ca functioneaza la temperaturi de peste 850 grade Celsius, aceste incineratoare pot eradica total bacteriile. In plus, ele nu afecteaza mediul inconjurator, deoarece elibereaza gaz sigur in atmosfera. Sunt o optiune ecologica si sigura.

 

Ecoburn. Incineram deseuri medicale periculoase

Prin serviciile de neutralizare deseuri medicale periculoase pe care le oferim, consideram ca si noi contribuim la crearea unei societati mai sigure, la prevenirea si eradicarea COVID-19, la prevenirea multor boli si accidente nefaste care altfel ar putea afecta critic populatia umana. Ne bucuram sa folosim tehnologii actuale, ultra-moderne si incineratoare industriale inalt certificate, care nu dauneaza mediului inconjurator.

Aducem solutii pentru managementul deseurilor primejdioase, solutii critice pentru bunastarea si sanatatea umana. Suntem permanent conectati la tot ceea ce este nou in domeniul managementului deseurilor periculoase si nepericuloase si ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru consultanta, transport, depozitare, incinerare deseuri. Contactati-ne azi.